Ga terug
Pompoen ovenschotel

Hartige pompoen ovenschotel

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 flespompoen (of een halve hokkaido pompoen)
  • peper, zout en olie voor de pompoen
  • 1 el olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 400 gram champignons/paddenstoelen
  • 100 ml azijn
  • zout en peper naar smaak
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 el mosterd
  • 1,5 el edelgistvlokken
  • 2 el citroensap
  • 200 gram bevroren erwten
  • handje peterselie
  • 200 ml room optioneel
  • 1 el olie voor de puree
  • 1 el edelgistvlokken voor de puree
  • 120 ml soja cuisine voor de puree

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snij in grote stukken. Leg de stukken op een bakplaat en besprenkel de pompoen met olie, doe er wat zout en peper en bak de pompoen op 180 graden Celsius in de oven voor ongeveer 15 minuten
  • Fruit de gesnipperde ui in 1 el olie tot glazig en voeg de champignons/paddenstoelen toe. Bak deze mee tot ze wat bruiner zijn.
  • Voeg er de azijn aan toe en wat zout naar smaak. Voeg er ook 50 ml plantaardige melk aan toe (havermelk bijvoorbeeld).
  • Voeg er 1 el mosterd aan toe, 1,5 el edelgistvlokken en wat citroensap
  • Voeg er dan de bevroren erwten aan toe en laat deze zacht worden in het mengsel. Voeg nog wat zwarte peper toe.
  • Als laatst voeg je nog wat peterselie aan toe en ook is het nog lekker om 200 ml room toe te voegen (optioneel)
  • Neem de gebakken pompoen uit de oven en stamp deze zacht en egaal met 1 el olie, 1 el edelgistvlokken, 120 ml room en wat peper, zout en nootmuskaat. Doe het mengsel op het vuur en bak even tot het wat egaler is.
  • Doe het champignonmengsel in een ovenschaal en doe er de pompoenpuree overheen. Verdeel het tot egaal. Kwast het nog even in met wat olijfolie en bak het verder in de oven tot goudbruin voor ongeveer 25 minuten op 180 graden Celsius.
Trefwoord hartig, Makkelijk, ovenschotel, pompoen