Ga terug
Aubergine stoof

Aubergine stoof

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 grote aubergine in blokjes gesneden
  • 1 el olie
  • peper en zout
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene peper/Spaanse peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 kleine tomaten ontveld
  • 1 kop water
  • 1 kop gekookte kikkererwten
  • 1 tl sumac
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el granaatappelsiroop

Instructies
 

  • Bak de gesneden aubergine in 1 el olie tot goudbruin. Voeg wat zout toe zodat de aubergine wat vocht verliest. Haal dan de aubergine uit de pan.
  • Neem 1 ui en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan 2 knoflooktenen toe. en 1 klein pepertje.
  • Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe en bak even door. Doe dan de aubergine terug in de pan en voeg 1 kop water toe.
  • Voeg dan de gekookte kikkererwten toe, samen met de kruiden. Als laatst voeg je de granaatappelsiroop toe en roer je het even door.
  • Breng het geheel aan de kook en zodra dit het geval is doe je de pan op laag vuur met de deksel er op en laat je het sudderen voor ongeveer 20 minuten tot het iets is ingedikt. Lekker met rijst!
Trefwoord aubergine, Gezond, kokosrijst, Makkelijk, snel, stoofgerecht