Gevulde pompoen

Gevulde pompoen
Spread the love

Pompoenen vind ik persoonlijk prachtig. Dat is ook wel de reden waarom ik zo veel mogelijk van het uiterlijk van de pompoen wil behouden en daar is deze gevulde pompoen heel erg geschikt voor! Snij het hoedje van de pompoen af en je kunt ‘m vullen met van alles en nog wat. Hoedje erop en klaar is kees, een pompoen vanbuiten en een verrassing vanbinnen. Ik heb de pompoen gevuld met een mengsel van spinazie, champignons en linzen, heerlijk!

Je kunt zelf kiezen voor de pompoensoort die je voor dit gevulde pompoen recept wil gebruiken. De ‘halloweenpompoen’ kun je naar mijn mening het beste vullen (gaat iets makkelijker dan bijvoorbeeld de flespompoen) en het ziet er ook iets anders uit. Veel mensen vinden pompoen echt iets voor in de winter, maar wij zien dat wel anders. Pompoen is in principe heel licht en de vulling van dit gerecht kun je lichter maken door de linzen bijvoorbeeld weg te laten en extra groenten te gebruiken.

Dit gerecht doet het op zichzelf al heel goed, maar je kunt er natuurlijk ook nog wat bij serveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lichte en frisse salade zoals onze knapperige Fattoush salade. Ook is deze coleslaw van Uit Paulines Keuken heel geschikt, waarbij je de kwark kan vervangen door de mayonaise.

Gevulde pompoen

Pompoen vanbuiten, verrassing vanbinnen

Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • 1 el olie
  • snufje peper en zout

Linzenmengsel

  • 40 gram ongekookte bruine linzen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram spinazie
  • 7 champignons
  • 2 el citroensap
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout, zwarte peper en rode peper

Saus

  • 2 el tahini
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl knoflookpoeder
  • snufje peper en zout
  • kwart kopje koud water

Topping

  • olijven
  • granaatappelpitjes

Instructies
 

  • Snij het hoedje van de pompoen af en verwijder de pompoenpitten. Maak de pompoen goed schoon.
  • Smeer de binnenkant en de buitenkant lichtjes in met de olie en sprenkel de kruiden over de pompoen heen
  • Bak de pompoen in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius hetelucht + grilstand voor circa een half uur (prik het door)
  • Kook ondertussen de bruine linzen tot ze net niet helemaal gaar zijn voor het linzenmengsel
  • Doe 1 el olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak kort
  • Voeg dan de champignons (die in kwarten zijn gesneden) toe aan de knoflook en ui
  • Voeg een snufje peper en zout toe
  • Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie slinkt
  • Als de linzen net niet gaar zijn, haal je ze uit de pan. Voeg ze toe aan de spinazie en champignons
  • Bak kort mee
  • Voeg als laatste de nootmuskaat en citroensap toe en meng het goed met het mengsel
  • Maak de saus van de tahini, citroensap, knoflook, peper, zout en water
  • Haal de pompoen uit de oven. Vul de pompoen met het linzenmengsel en top af met de saus, olijven en granaatappelpitjes
Trefwoord Gezond, linzen, oven, pompoen, spinazie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *