Geroosterde zoete aardappel en ui

Geroosterde zoete aardappel en ui
Spread the love

Laatst ben ik mij gaan inlezen over zoete aardappels toen ik een andere soort kocht die ik normaal gewend ben. Van buiten zagen ze er hetzelfde uit, maar vanbinnen waren deze zoete aardappelen geel. Niet oranje. HUH? Dacht ik. Ik begon even te twijfelen en dacht voor 5 seconden dat ik de verkeerde aardappelen heb gekocht, maar aan de buitenkant te zien kon het niet anders dan een zoete aardappel zijn. Op dat moment besefte ik me ook hoe veelzijdig zoete aardappelen zijn: je kunt er zoveel kanten mee op en je kunt ze op zó veel manieren bereiden. Poffen, bakken, frituren, koken. Het is allemaal mogelijk. Gebakken in de oven vind ik ze toch wel het lekkerst en daarmee presenteer ik ook gelijk dit recept met geroosterde zoete aardappel en rode ui.

De aardse smaak van zoete aardappel combineert heel goed met de geroosterde rode ui en de Za’atar. Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten en wordt heel vaak gebruikt. Het bestaat uit wilde oregano, geroosterde sesamzaad en sumac. Sumac en wilde oregano zijn niet altijd even makkelijk te verkrijgen zodat je er je eigen Za’atar mee kan maken, maar gelukkig is Za’atar zelf wel goed verkrijgbaar. Je vindt het vaak bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt en ook sommige supermarkten verkopen het. Zie hier welke Za’atar dat onder andere is. Za’atar heeft een hele notige smaak die terugkomt in de saus door de tahini.

Zoete aardappel

Geroosterde zoete aardappel & rode ui

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten
  

 • 2 zoete aardappel geschild en in grote parten gesneden
 • 2 rode ui in parten gesneden
 • 2 el olie
 • peper en zout

Saus

 • 2 el tahini
 • 2 el koud water
 • 2 el citroensap
 • 1 teen knoflook
 • peper en zout

Toppings

 • 1/2 el Za'atar
 • handje geroosterde amandelen/pijnboompitten
Trefwoord geroosterd, Gezond, rode ui, tahini, vegan, zoete aardappel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept