Gegrilde groenten

Gegrilde groenten
Spread the love

Ik heb altijd het idee dat paprika en aubergines elkaars beste partners zijn en al helemaal in gegrilde vorm. Geef deze gegrilde groenten een beetje olijfolie en de juiste kruiden en deze groenten omarmen elkaar en worden verliefd. Net zoals hen, ben ook ik verliefd geworden op de combinatie van gegrilde paprika en aubergine. Als je denkt dat het nog niet beter kan, komt er ook nog eens de perfect passende dressing bij. Het ingrediënt dat dit gerecht afmaakt is: azijn. Zo simpel, gezond en lekker.

De één vindt het easy peasy, de ander vindt het een hele opgave. Gegrilde groenten. Want ja, hoe krijg je die groenten nou zo perfect gegrild? Ik ben een aantal keer geëindigd met groenten die de smaak hadden van niks en de bite van rubber. Daar moet je gewoon even doorheen. Nu lukt het me heel goed, dus de probeersels zijn het allemaal waard geweest. Hieronder een aantal tips om je groenten goed gegrild te krijgen:

  1. Gebruik genoeg olie. Doe je dat niet, dan kunnen de groenten droog en rubberig uitvallen en dat wil je natuurlijk niet.
  2. Plaats je groenten hoog in de oven. Groenten hebben genoeg hitte nodig om goed gaar te worden in de oven en dat lukt het beste als je ze hoog in de oven plaats.
  3. Gebruik kruiden. Vooral peper en zout zorgen er voor dat de groenten hun vocht afgeven (op een goede manier). Hierdoor krijgen ze de juiste ‘gril-textuur’.
  4. Keer je groenten halverwege om, zodat ze aan beide kanten goed gegrild worden.

Tijd om deze tips eens toe te passen en te ontdekken dat groenten eten écht niet saai is.

Gegrilde groenten

Verliefde groenten

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 halve rode paprika
  • 1 halve gele paprika
  • 1 halve groene paprika
  • 1 grote aubergine
  • 2 el olijfolie
  • snufje peper en zout

Dressing

  • 1 teen knoflook geperst
  • 30 ml azijn
  • 15 ml olijfolie extra vierge
  • 1 tl zout
  • 1 tl rode peper
  • 1 bosje peterselie of koriander (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Snij de aubergine in plakken. Hussel het met de drie halve paprika's in een kom met de olijfolie en de peper en zout.
  • Leg de aubergine samen met de drie halve paprika's op de bakplaat. Bak de groenten in de oven op hetelucht + grilstand voor circa 25 minuten lang (dit hangt af van je oven, dus hou de groenten wel in de gaten). Keer de groenten halverwege om.
  • Maak ondertussen de dressing met de ingrediënten onder 'dressing'
  • Haal de groenten uit de oven en laat even afkoelen
  • Snij de groenten daarna in reepjes en meng met de dressing
  • Optioneel: top af met geroosterde pitjes. Dit bijgerecht is lekker met dips als hummus en brood.
Trefwoord arabisch, aubergine, bijgerecht, gegrild, Gezond, paprika, Salade


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept