Falafel bowl

Falafel bowl
Spread the love

Tegenwoordig heb je zó veel bowls en de ene is de andere niet. De Poké bowl (1 van onze favorieten), de Buddha Bowl en dan ook nog eens de falafel bowl. Woops. Daar ging het dan mis. Want hoe erg wij ook snakten naar goede, knapperige falafels… die vielen vaak tegen. Wij vonden het tijd om onze eigen falafel bowl samen te stellen met ingrediënten die je in een gebruikelijk broodje falafel kan tegenkomen. Héérlijk, wij kunnen niet wachten met het introduceren van al die heerlijke toppings.

Inmiddels zijn falafel heel bekend en dat is niet zo heel gek. Ze vallen bij veel mensen in de smaak, omdat ze zo knapperig zijn. Zacht van binnen en crunchy van buiten doet het al heel snel goed. Falafels hebben al hoofdingrediënt geweekte kikkererwten en het is dan ook heel belangrijk om de kikkererwten wel echt een tijdje te weken. Dit recept zal niet uitleggen hoe je falafel kan maken, omdat wij het in dit voorgaande recept al hebben gemaakt. Super easy en zeker de moeite waard!

Onze falafel bowl bevat een aantal ingrediënten die voor de gemiddelde arabier bekend in de oren zullen klinken, zoals bijvoorbeeld de rode kool salade en de tahini dressing, ofwel tartour. Het is belangrijk om genoeg saus te hebben, zodat de smaak van de falafels goed naar voren komen. Daarnaast is het ook prima mogelijk om bepaalde ingrediënten weg te laten of te vervangen met andere ‘falafel-sandwich’ ingrediënten. Zo is amba, een welbekende pittige mangosaus, ook heel gebruikelijk in een goed broodje falafel. Ben je hier benieuwd naar? Check dan dit recept!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept