Zelfgemaakte curry

Zelfgemaakte curry
Spread the love

Vanaf het moment dat je aan dit recept voor zelfgemaakte curry begint, begeef je je op het tapijt van Aladin, vliegend over een authentieke kruidenmarkt. Ik stond met mijn neus continu boven de pan om de heerlijke kruidengeuren mee te maken. Je maakt trouwens niet alleen de geuren mee, maar ook de daadwerkelijke kruidensmaak. Een bom aan kruiden en smaken en ook zo simpel. Géén pakje nodig voor deze curry, gewoon zelf maken.

Ik (Yuser) had altijd hoge verwachtingen van curry. Te moeilijk om te maken, dacht ik dan. Al snel genoeg kwam ik er achter dat het een kwestie was van de juiste kruiden verzamelen in combinatie met lekkere groenten en eventueel wat toevoegingen er bij. De kruiden die je voor de curry gebruikt zijn gegarandeerd te vinden in je gebruikelijke supermarkt, al dan niet in zaadvorm. De koriander en de fenegriek gebruik ik namelijk in zaadvorm, rooster ik en maal ik. Dit geeft namelijk nog meer smaak af aan je zelfgemaakte curry. Mocht je deze zaadjes nou niet kunnen vinden, dan is het ook prima als je al fijngemalen fenegriek en koriander gebruikt. Daar wordt de smaak van je curry echt niet minder op.

Nog een side note. Ik hoor nog wel eens van mensen dat ze een hekel hebben aan kokos en alles wat er mee te maken heeft. Ik moet eerlijk zeggen dat je kokos uit het recept kan laten. Kokosmelk is voor de romigheid van de curry en dus ook zeker een aanrader. Ook proef je niks terug van de kokos, dus zeker wel een aanrader.

Curry zonder pakje of zakje

Curry met een geurie

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Ui-tomaat pasta

  • 0,5 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 20 gram gember

Groenten en de rest van het mengsel

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl fenegriekzaad
  • 3 el olie
  • 400 gram champignons
  • 150 gram broccoli
  • 6-7 snijboontjes
  • 1 rode peper
  • 0,5 tl chillipoeder
  • 0,5 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml water
  • 1 el tamarinde pulp opgelost in water
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram spinazie

Instructies
 

  • Mix de tomaat, ui, knoflook en ui tot een fijn mengsel
  • Rooster de korianderzaad en fenegriekzaad in de pan tot de geuren vrijkomen en vermaal ze vervolgens
  • Verhit 1 el olie in de pan en bak de champignons met wat peper en zout zo'n 5 minuten lang. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even weg
  • Verhit weer 2 el olie in de pan en doe hier de chillipeper, kurkuma, komijn, rode peper en de vermalen zaadjes bij, bak kort
  • Doe er vervolgens het tomaten-uien mengsel bij
  • Doe er 150 gram broccoli bij en 6 a 7 gesneden snijboontjes
  • Doe er een kwart kopje water bij en doe de deksel op de pan voor zo'n 2 minuten lang
  • Los ondertussen de tamarinde op in wat water en doe dit bij het mengsel
  • Doe er dan de champignons bij en laat op het vuur staan voor circa 12 minuten lang
  • Doe er als laatste de spinazie bij en kook 2 minuten door
  • Serveer met (kokos)rijst! Heerlijk
Trefwoord curry, Gezond, Makkelijk, snel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *