Ga terug
Bulgur met groenten

Bulgur met groenten

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 el olie
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 koppen wortels in blokjes
  • 1 grote aubergine/courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 2 koppen bulgur gewassen
  • 400 ml bouillon (1 blokje)
  • optioneel: granaatappelsiroop en een pepertje

Kruiden

  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl sumac
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • optioneel: zout naar smaak

Instructies
 

  • Verhit 1 el olie en fruit de ui en knoflook
  • Voeg dan de groenten toe en bak deze 5 minuten mee
  • Voeg dan alle kruiden toe samen met de tomaten en bak deze ook weer voor 5 minuten mee
  • Voeg de bulgur en de bouillon toe en breng aan de kook. Als het aan de kook is gebracht, doe de bulgur op een laag vuurtje en laat met de deksel op de pan voor ongeveer 15 minuten koken tot de korrel droog is.
Trefwoord bulgur, Gezond, Groenten, Makkelijk, vegan, veganistisch