Vegan Stroganoff

Vegan Stroganoff
Spread the love

Stroganoff is een van oorsprong Russisch gerecht en bestaat oorspronkelijk uit rood vlees met de welbekende Stroganoff saus. Voor de echte kenners van dit gerecht: sorry als we met onze Vegan Stroganoff de Russische versie te kort doen. Wij hebben ons vooral laten inspireren door het smaakvolle gerecht. In onze versie hebben we champignons gebruikt en die lenen zich perfect uit voor dit gerecht door de vlezige structuur ervan. Lees snel verder en ontdek hoe je met de gebruikte ingrediënten een smaakbom kunt creëeren!

Voor de Stroganoff hebben wij verschillende paddestoelen gebruikt. We waren net niet vergeten hoe geweldig oesterzwammen van structuur zijn, dus besloten we deze weer eens voor de verandering te gebruiken. Juist deze paddestoelen in combinatie met de mosterd, edelgistvlokken, room en azijn zijn echt de bom. Alles bij elkaar geeft een hele hartige smaak aan het gerecht en dat is mede te danken aan de edelgistvlokken. Eerder hebben we het al gehad over deze ietwat onbekende ‘vlokken’, maar dit ingrediënt geeft vaak een kazige/hartige smaak aan gerechten. Je hebt er maar een klein beetje van nodig en je zult al snel merken over welke smaak we het hier hebben. Voor de vegan stroganoff hebben we ook nog broccoli en rode ui gebruikt om het meer diepgang te geven. In principe kun je er ook andere groenten in verwerken naar wens. Denk bijvoorbeeld aan paprika in reepjes of zelfs aubergine, het kan allemaal.

Room?

De room die wij hebben gebruikt is die van Alpro, de Soya Cuisine light. Dit hebben we gedaan om het gerecht iets lichter te houden, maar er zijn veel andere opties zoals hier op de website van de AH te zien is. Dit gerecht kun je met alles eten. Denk aan bijvoorbeeld pasta, rijst of zelfs couscous. Probeer het uit, alleen dan kom je er achter hoe smaakvol deze Stoganoff is.

Vegan Stroganoff

Vegan Stroganoff

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 500 gram gemengde paddestoelen (oesterzwammen, champignons etc.)
  • 1 el olie
  • 100 gram broccoli
  • 2 wortels in de lengte gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml azijn
  • 1 el mosterd
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chillipoeder
  • 240 ml kookroom (Sojaroom bijvoorbeeld)
  • handje peterselie

Instructies
 

  • Doe de gesneden paddestoelen in de pan en bak ze aan totdat ze vocht loslaten en bruiner worden
  • Doe er dan1 el olie bij samen met de broccoliroosjes en de wortels. Bak even mee tot wat zachter
  • Doe er 2 knoflooktenen bij samen met de rode ui. Bak door en voeg dan wat zout en peper toe en bak tot het geheel wat zachter is.
  • Voeg er dan de azijn en mosterd aan toe.
  • Voeg er dan de edelgistvlokken, sojasaus en kruiden aan toe (nootmuskaat, paprikapoeder, chilli)
  • Voeg er de kookroom aan toe en breng het geheel aan de kook. Als het aan de kook is gebracht, doe het vuur lager en de deksel op de pan en laat de saus wat indikken voor ongeveer 7 minuten.
  • Doe er op het laatst nog wat peterselie bij (naar smaak, optioneel). Het gerecht is lekker met (zwarte/wilde) rijst!
Trefwoord Gezond, healthy, roomkaas, Stroganoff, vegan, veganistisch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *