Vegan ramen

Vegan ramen
Spread the love

Ramen. Nee, dat zijn niet die dingen waar je doorheen kijkt. Ramen is een Japans gerecht en bestaat oorspronkelijk uit noedels die worden geserveerd in een bouillon. Klinkt een beetje saai toch? Tot je weet wat je er allemaal in kan stoppen en welke smaakmakers aan pas komen bij het maken van Ramen. Ik kom woorden te kort voor deze geweldige ‘soep’. Zo lekker dat ik deze vegan ramen wel elke dag zou kunnen eten.

Ramen is eigenlijk heel makkelijk, maar je moet wel even weten wat je er voor nodig hebt. 1 van de hoofdingrediënten is (vaak) miso. Miso is een dikke pasta die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken en bestaat uit gefermenteerde sojabonen en soms nog wat andere ingrediënten. Het heeft iets weg van sojasaus, maar is veel krachtiger. Miso is het ingrediënt wat in deze vegan ramen niet te missen is. Het geeft namelijk, samen met de sojasaus, een umami smaak. Umami is naast zout, zoet, zuur, bitter de 5e smaak en betekent letterlijk ‘heerlijkheid’. Nou jongens, die heerlijkheid is wel terug te vinden in dit gerecht. Miso is overigens verkrijgbaar bij de Chinese/Japanse toko’s en supermarkten en ziet er zo uit. Ik heb de ramen heet gemaakt, maar je kunt uiteraard ook het pepertje of de sriracha weglaten. Verder kun je ook variëren met de groenten: stop er in wat je zelf vooral lekker vindt, al moet ik zeggen dat broccoli en wortel echt heel lekker zijn in deze ramen. Aan de slag dan maar.

Ramen

Vegan ramen

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten
  

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gram gember
  • 1 rode peper
  • 1 el miso pasta
  • 150 gram broccoli
  • 50 gram snijbonen
  • 50 gram champignons
  • 2 medium wortels in de lengte gesneden
  • 1 rode/gele paprika
  • 1200 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 3 el citroensap
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sriracha
  • 1 el tahini
  • 30 gram noedels naar keus

Instructies
 

  • Verhit 1 el olie in een pan en fruit hier de ui in
  • Voeg dan de knoflook, gember en rode peper toe en bak mee
  • Voeg dan 1 el miso pasta toe en bak mee tot het 1 geheel is
  • Voeg de groenten allemaal toe en laat deze wat zachter worden op medium vuur
  • Voeg dan 1200 ml water toe en 1 bouillonblokje
  • Voeg de sojasaus, citroensap, sriracha en tahini toe en breng aan de kook
  • Eenmaal aan de kook voeg je de noedels toe en laat je het op laag vuur voor ongeveer 30 minuten koken
Trefwoord Gezond, japans, Makkelijk, noedels, noodles, ramen, vegan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *