Thaise salade

Thaise salade
Spread the love

Zeker tijdens de zomer vinden wij salades geweldig. Altijd goed, omdat je er zo veel kanten mee op kan. Salades zijn verre van saai, kunnen heel gezond en vullend zijn en ook kun je er vooral heel creatief in zijn. Wij laten ons graag inspireren door allerlei keukens bij het bedenken en samenstellen van ingrediënten voor salades en zo ook bij deze heerlijke Thaise salade. Lees snel verder om er achter te komen wat deze salade nou zo lekker maakt!

Soms bedenk je het niet om ingrediënten op een nét wat andere manier te gebruiken, maar het kan makkelijk. De meeste mensen koken broccoli tot (half)gaar, maar probeer eens de broccoli rauw te gebruiken in een salade. Verzekerd succes. Het is eigenlijk 1 van de dingen waarom deze salade zo lekker en anders is. De rauwe kleine broccoli roosjes nemen de saus goed op en zorgen voor die extra ‘crunch’. Ook komt het goed samen met de noodles en de overige rauwe ingrediënten. Overigens kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld quinoa te gebruiken in plaats van noodles, maar naar ons idee pasten noodles net wat beter bij het idee van ‘Thais’. De saus van deze salade is net zo speciaal als het gebruik van rauwe broccoli. In de saus hebben we tahini gebruikt en oh man, hoe goed dat er bij past! Samen met de sojasaus, ahornsiroop en de overige ingrediënten laat het de smaak van de groenten naar voren springen. Mocht je nou geen tahini kunnen vinden, dan kun je net zo goed gladde pindakaas gebruiken. Zie dit recept voor een pindadressing.

Extra-ness

Als je de salade eenmaal hebt gemaakt, kun je er zo veel toppings op doen als dat je wilt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gebakken uitjes, een pepertje of koriander en peterselie. Laat de saus wel even goed intrekken want dat maakt de salade net wat lekkerder. Eet smakelijk!

Thaise salade

Thaise salade

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Salade
Keuken thais

Ingrediënten
  

  • 100 gram gekookte noodles
  • 100 gram wortel julienne gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 kop gekookte kikkererwten
  • 1 broccoli in kleine roosjes
  • 1 kleine rode kool julienne gesneden
  • 1 rijpe avocado
  • handje pinda's
  • handje koriander/peterselie (naar wens)

Saus/dressing

  • 40 ml sojasaus
  • 1/2 kop tahini
  • 1/2 kop azijn
  • 2 tenen knoflook
  • 15 ml sesamolie
  • 1 tl chillipoeder
  • 15 ml ahornsiroop
  • 2 el water (koud)

Instructies
 

  • Kook eerst de kikkererwten en noodles (of gebruik al gekookte kikkererwten)
  • Snij alle ingrediënten en meng ze
  • Meng de ingrediënten voor de saus en doe ze over de groentes heen
  • Top af met pinda's, koriander/peterselie naar wens
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Salade, snel, thais


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *