Qatayef

Qatayef
Spread the love

Qatayef of Katayef. Zo worden deze schattige gevuldige dessertjes ook wel eens genoemd. Qatayef zie ik als de Arabische crêpe, daar heeft het namelijk heel wat van weg. Het is makkelijk, snel en leuk te maken en is om deze redenen dan ook kids proof. Mij doen ze altijd denken aan de Ramadan, omdat mijn (Yuser) moeder ze vaak maakt. Ze zijn namelijk zoet, maar niet té zoet en ook niet té machtig.

Ik heb ze gevuld met een kokoscrème vulling, wat ik tevens echt een goed idee vind. Nooit eerder hebben wij ze namelijk met een kokoscrème gevuld, maar het kan dus makkelijk. Tada, zo heb je gelijk een vegan versie van deze zoetigheidjes! Je kunt er heel veel vullingen voor gebruiken, waaronder een mengsel van noten ook een bekende vulling is. Echter worden de qatayef met de notenvulling vaak gefrituurd. Ook echt een aanrader trouwens, omdat dat ze een geheel andere smaak geeft. Dan zijn ze niet meer zacht maar juist knapperig, ook lekker! Zie hier een voorbeeld van de notenvulling qatayef.

Voor de kokosvulling is het trouwens wel aan te raden echt volvette kokosmelk te gebruiken. Dat maakt de vulling goed dik en romig. Als je niet zo’n fan bent van pistache, kun je trouwens ook gewoon walnoten gebruiken, of zelfs pecannoten. In plaats van de suikersiroop kun je ook ahornsiroop gebruiken.

Qatayef

Qatayef

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 35 min
Porties 11 Qatayef

Ingrediënten
  

Beslag

  • 1/2 kop bloem
  • 1/2 kop fijne griesmeel
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 1/8 tl zout
  • 1/4 tl gist
  • 1+1/4 kop water

Kokosvulling

  • 1 kop kokosmelk volvet
  • 1,5 el maïzena
  • 2 el water
  • 1 el oranjebloesem water

Suikersiroop

  • 1 kop suiker
  • 1/2 kop water
  • 1/2 tl oranjebloesem water
  • 1/2 tl citroensap

Topping

  • gemalen pistache

Instructies
 

  • Meng de droge ingredienten voor het beslag. Doe er dan water bij en roer goed. Bedek met folie en laat staan voor een half uur.
  • Bereid ondertussen de kokosvulling door de kokosmelk te mengen met de opgeloste maïzena. Roer goed en voeg er dan het oranjebloesem water aan toe. Als het mengsel goed dik is leg je het even weg.
  • Bereid de suikersiroop voor door de suiker met het water aan de kook te brengen. Voeg er dan de citroensap en het oranjebloesem water aan toe.
  • Maak kleine crêpes door circa 2 el van het beslag in een hete pan te bakken aan 1 kant. Als het aan 1 kant goudbruin is haal je de crêpe uit de pan.
  • Maak de crêpe voor driekwart dicht door de 2 helften aan elkaar te drukken. Vul het met het kokosmengsel en doe er dan gemalen pistache op.
  • Als alle crêpes klaar zijn, doe je er de suikersiroop overheen.

Video

Trefwoord arabisch, dessert, kokos, kokosvulling, Makkelijk, qatayef, zoete aardappel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *