Wie zijn wij?

Twee hele goede vriendinnen. Dat is waar het allemaal begon. Zahra en Yuser. Het waren twee hele verschillende personen maar toch ook weer niet. Wat men niet wist, is dat dit duo eigenlijk heel veel gedeelde interesses had: gezond eten, uitbundig sporten, genieten van de kleine koffiemomenten en meer dan dat. Naast een gedeelde interesse had dit duo ook een gedeelde eigenschap: creativiteit. Daar moest wat mee worden gedaan, vonden ze.

Het duo in koor: “Hoe leuk zou het zijn als we een blog starten?”
Zahra: “Ja! Dan kunnen we reviews gaan schrijven over de koffiecafés die we bezoeken.”
Yuser: ‘En mooie foto’s maken.”
Zahra: “Onze recepten erop plaatsen misschien ook?”
Yuser: “Jaaa! Plantaardige recepten, Arabische recepten, back to the roots?”
Zahra: High-fivet Yuser

En zo was de blog geboren. Onze kleine baby, ons boekje en ons verhaal.

Zahra

Liefhebber van koffie en zoetigheid. Geluk zit hem voor mij in kleine dingen. Koffie en verse gebakjes zijn een van mijn geluksmomentjes in het leven. Ik ben altijd op zoek naar verschillende koffiecafés en vind het ontzettend leuk om alles uit te proberen. Door mijn koffie ervaringen met jullie te delen hoop ik jullie net zo enthousiast te maken! Verder vind ik bakken heel leuk, maaaaar dan natuurlijk wel gezond. Gezonde bakrecepten zul je hier ook terug kunnen vinden. Veel lees en kijk plezier! Stiekem hoop ik dat deze blog ook een van jullie geluksmomentjes zal zijn.

Yuser

Liefhebber van hartige en gezonde gerechten. Getogen in Rotterdam, ben ik nog elke dag blij dat ik deel uit mag maken van deze geweldige stad. Hoewel ik er getogen ben, ben ik er niét geboren. Oorspronkelijk kom ik uit Irak, net als Zahra: het land met de rijke geschiedenis en vooral ook de lekkere keuken. Opgegroeid met de Arabische keuken heb ik gezien hoe liefde en koken gepaard kunnen gaan met elkaar. Toen ik merkte dat het stukje Arabisch in mij stierf (ik geloofde niet dat Arabisch eten gezond kon zijn), geloofde ik dat dat anders kon en moest. Ik pakte de toverstaf, overhandigd door mijn moeder, en begon aan de slag te gaan met het toveren van plantaardige gerechten geïnspireerd door de Arabische keuken. Met deze blog wil ik jullie vooral laten zien dat gezond én Arabisch zeker wel samen gaan en zelfs beste vriendjes kunnen worden.

Veel plezier en liefs,
Zahra en Yuser