Mexicaanse salade

Mexicaanse salade
Spread the love

Nachos, wie houdt er nou niet van? Hoewel nachos echt wel lekker zijn, is het niet het meest gezonde ‘gerecht’. Ik ben wel eens toe aan zo’n lekkere zelfgemaakte nachos schotel, maar dan bedenk ik me dat ik liever iets gezonds wil eten. Nou, waarom dan niet een salade met een aantal ingrediënten die je ook in nachos zou doen? Deze Mexicaanse salade is je ultieme salade in tijden van cravings. Gezond, vullend, supermakkelijk én het heeft iets weg van nachos. Zal wel door de ingrediënten komen, haha.

Eigenlijk is dit een beetje zo’n freestyle salade. Zo’n salade waarbij je eigenlijk op creatieve wijze ingrediënten gaat mixen en matchen. Nou, goed. We weten allemaal dat zwarte bonen, mais, avocado en tomaat heel goed samengaan. Daar ben ik zeker niet de eerste in geweest. Voeg er dan nog de pepers, olijven, peterselie en de bijpassende dressing aan toe en je zult een nooit te vergeten salade voor je hebben. Deze salade kun je ook nog uitbreiden door er bijvoorbeeld quinoa of zoete aardappel aan toe te voegen. Dat maakt het een prima maaltijdsalade!

Wat betreft de dressing: het is een hele simpele dressing die bij vrijwel elke salade past. Olijfolie, zout en limoensap is altijd goed. Wil je een beetje out of the box gaan, dan kun je er voor kiezen om een avocado dressing te maken. Dat past namelijk heel goed bij deze salade. Zie hier het recept voor zo’n avocado dressing. Ga lekker aan de slag met je favoriete ingrediënten en geniet van deze heerlijke Mexicaanse salade!

Mexican salad

Mexicaanse salade

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram cherrytomaat in halfjes
  • 1 rode paprika in blokes
  • 400 gram zwarte bonen
  • 250 gram mais gekookt of gegrild
  • 2 medium avocados
  • handje jalapeno pepers
  • handje olijven
  • handje peterselie
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • 1 tl zout
  • 0.25 tl komijn
  • 0.25 tl knoflook

Instructies
 

  • Meng de gesneden tomaten, paprika, avocado's, bonen, rode ui, olijven, jalapeno pepers en peterselie
  • Maak de dressing met de olijfolie, limoensap, zout, komijn en knoflook
  • Doe de dressing over de salade heen
Trefwoord Gezond, Makkelijk, mexicaans, Salade, snel, vegan, veganistisch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *