Loaded fries

Loaded fries
Spread the love

Zijn het nachos? Is het een kapsalon? NEE! Het is een loaded fries party: een heerlijk romig feestje, een feestje dat je met meerdere mensen deelt en ook gewoon een gezond feestje, al smaakt het daar niet naar… Deze loaded fries party is ultiem comfort food en geschikt als je niet al te veel zin hebt in iets klaarmaken maar wel iets lekkers op tafel wil zetten.

Om de frietjes knapperig in de oven te krijgen is maïzena het ‘geheime ingrediënt’. Je kunt er ook polenta aan toevoegen in plaats van maizena. Dit is een iets bewustere keuze. Beide opties zullen een dun laagje vormen waardoor je een crunch zal ervaren. Ook is het voor de knapperigheid van de frietjes belangrijk ze goed te verspreiden over je bakplaat.

Je zou écht niet denken dat dit een gezond recept is. Het is vullend en zoooo lekker, echt waar mensen. Je kunt er voor kiezen om in plaats van de yoghurtsaus die wij gemaakt hebben, tzatziki te gebruiken. Dat zal dan iets frisser zijn. Voor de kaasliefhebbers: nog een optie is om er kaas aan toe te voegen. Doe dit dan alleen bovenop de frietjes en laat het dan heel even in de oven staan zodat de kaas kan smelten. Hierna kun je er dan de toppings over doen. Een andere optie is edelgistvlokken. Hier lees je meer over deze vlokjes.

PARTY TIME WITH THESE LOADED FRIES!

Loaded fries

Loaded fries party

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zoete aardappelen geschild
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el olie voor over de aardappelen

Kikkererwtenmengsel

  • 200 gram kikkererwten (eventueel uit blik in plaats van zelf gekookt)
  • 2 tomaten in kleine blokjes
  • handje peterselie
  • sap van een halve citroen
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 1 teen knoflook

Hummus saus

  • 100 gram hummus
  • 200 gram (plantaardige) yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 1 teen knoflook geperst

Topping

  • 10 olijven (naar smaak)
  • jalapeno pepers (naar smaak)
  • pitjes (naar smaak)

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappelen en snij in reepjes. Stop de reepjes in een zak en doe er 2 el maizena bij. Schud de reepjes goed in de zak.
  • Haal de reepjes uit de zak en besprenkel met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, peper en olie.
  • Gril de frietjes met op hetelucht + grilstand op 200 graden Celsius in een voorverwarmde oven voor circa 25 minuten lang. Keer halverwege om.
  • Maak ondertussen het kikkererwtenmengsel van de kikkererwten, tomaten, peterselie, citroensap, olijfolie, zout, peper en de geperste knoflook.
  • Maak ook de hummus saus van 100 gram hummus, 200 gram yoghurt naar keuze, 2 el citroensap en 1 teen knoflook geperst.
  • Haal de frietjes uit de oven en laat even afkoelen. Top af met het kikkererwtenmengsel, de saus, olijven, jalapeno pepers, pitjes en eventueel edelgistvlokken.
Trefwoord fries, friet, Gezond, loaded, Makkelijk, shared dining, zoete aardappel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *