Linzenstoof

Linzenstoof
Spread the love

Linzen behoren tot de veelgebruikte ingrediënten in de Midden-Oosterse keuken. Je vindt ze daadwerkelijk overal terug: in soepen, vullingen, salades en véééél meer. Naast dat linzen veelzijdig zijn, zijn ze ook nog eens supergezond. Ze bevatten namelijk heel veel eiwitten en zijn om deze reden ook erg vullend. Deze linzenstoof is net wat dikker dan een soep en ideaal voor als je zin hebt in een lichte maaltijd.

Thuis zijn wij groot liefhebber van linzensoep en ik (Yuser) vind voornamelijk de Turkse linzensoep heerlijk. Hier een recept van de Turkse linzensoep. Hoewel linzensoep tot mijn favoriete soepen behoort, heb ik ook wel eens zin in een wat dikkere ‘soep’. Het liefst eet ik dat op een druiligere dag met een lekker knapperig stukje brood een kleine salade ernaast. Zulke momenten doen me dan altijd denken aan mijn jeugd, toen ik tussen de middag vaak aan de linzensoep van mijn moeder zat. Deze linzenstoof combineert spinazie met linzen en geloof me, die 2 gaan heel goed samen. Voorheen heb ik het ook met boerenkool gemaakt en ook dat was een succes. Aangezien we nu in april zitten, is er geen verse boerenkool en dus heb ik het met spinazie gemaakt. Ik heb er ook nog wortel bij gedaan, maar je kunt er uiteraard nog meer groenten aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan prei of tomaat.

Linzenstoof

Linzenstoof

Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 tl sumac
  • 1,5 tl gemalen koriander
  • 1,5 tl komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl rode peper
  • 6 koppen groentebouillon
  • 5 wortels in blokjes
  • 200 gram spinazie
  • 1,5 kop rode linzen bruine linzen kan ook
  • citroensap van 1 grote citroen
  • handje peterselie of koriander optioneel

Instructies
 

  • Verhit 2 el olie in een pan en bak de knoflook en ui voor circa 1 minuut. Voeg dan de kruiden toe en bak kort mee voor 1 minuut.
  • Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
  • Eenmaal aan de kook voeg je de linzen, wortels en spinazie toe. Zet de pan op mediumhoog vuur en laat koken voor ongeveer 20 minuten tot de linzen gaar zijn
  • Voeg er dan nog citroensap en eventeel ook peterselie of koriander aan toe
  • Eet met een lekker stuk brood of gewoon zo! Heerlijk als lichte maaltijd.
Trefwoord Gezond, linzenstoof, Makkelijk, snel, soep, spinazie, stoof, Wortel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *