Knapperige pinda salade

Knapperige pinda salade
Spread the love

Een salade is het nét wel of nét niet. Deze knapperige pinda salade met spinazie is zeker wel goedgekeurd door ons. De truc van deze pinda salade is om de pinda’s, die over de salade heen zitten, ook terug te laten komen in de dressing. De kleurrijke ingrediënten maken het een hele geschikte salade in de zomer, bij een barbecue of gewoon zo als lunch natuurlijk.

Aangezien wij van zo puur mogelijk houden, hebben we dan ook de meest pure pindakaas gebruikt. De 100% pure pindakaas van de Albert Heijn bestaat uit alleen maar pinda’s en kan dus niet mis. Zorg er wel voor dat je de naturel variant gebruikt voor deze knapperige pinda salade, tenzij je nog meer stukjes wilt haha. Zo, is het al duidelijk hoe puur deze is? 🙂

Pure pindakaas Albert Heijn

Verder kun je variëren met het pittige in de dressing in de pinda salade. Wij hebben voor Sriracha gekozen, maar er zijn een tal van andere mogelijkheden: tabasco, verse rode peper of sambal. Hou je van wat meer zoetigheid? Voeg dan wat ahornsiroop of honing toe aan de dressing. Dat doet het namelijk ook heel goed in deze salade. Wil je een wat lichtere salade? Dan kun je de zoete aardappel zelfs door gegrilde pompoen vervangen.

Knapperige pinda salade

Pindaatje slaatje

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 el olie
  • snufje peper zout, paprikapoeder
  • 100 gram spinazie
  • 150 gram rode kool fijngesneden
  • 1 courgette
  • 0,5 rode paprika
  • 2 bosuien
  • 2 wortels
  • 1 kop gekookte kikkererwten
  • handje peterselie
  • 0,25 kop pinda's (ongezouten)

Dressing

  • 1 el pindakaas
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl gember
  • 1 tl knoflook
  • 3 el azijn
  • 2 el citroensap

Instructies
 

  • Bak de zoete aardappelen op 200 graden Celsius op heteluchtstand + gril voor zo'n kwartier tot 20 minuten na ze geschild te hebben en in blokjes te hebben gesneden
  • Snij de wortels, rode kool, courgette, bosui en rode paprika in stukjes. Snij de peterselie fijn
  • Bereid de dressing voor met de pindakaas, sesamolie, sojasaus, gember, knoflook, azijn en citroensap
  • Meng de groenten en doe er de dressing overheen
Trefwoord aziatisch, Gezond, lekker, Makkelijk, pinda, simpel, zomers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *