Irakese linzensoep

Irakese linzensoep
Spread the love

Linzensoep. Waarschijnlijk 1 van de meest voorkomende soepen in het Midden-Oosten. Het leuke aan linzensoep is dat je er zoveel variaties op hebt, dat elke linzensoep weer zijn eigen smaak heeft. Best bijzonders hoeveel invloed 1 bijkomend ingrediënt kan hebben! Ik (Yuser) ben fan van linzensoep in alle soorten en maten, maar toch blijf ik de linzensoep hoe ik hem van kleins af aan ken het lekkerst. Ik denk dat dat vooral een nostalgisch gevoel is en ook een stukje gewenning, maar als mijn vader dan zijn versie van linzensoep maakt voel ik me altijd warm van binnen. De Irakese linzensoep is echt heel makkelijk (bijna te makkelijk) en kan eigenlijk niet mislukken.

Voor de linzensoep gebruiken we rode linzen die eigenlijk al heel snel gaar worden. Naast dat deze soep heel makkelijk is, kan het ook snel op tafel worden gezet. Je kunt het op twee manieren doen: de kruiden samen met de gefruite ui bakken, of erna pas toevoegen. Meebakken zorgt er voor dat de kruiden net wat meer smaak afgeven, maar helaas was ik dat vergeten te doen in het filmpje haha. Verder kun je spelen met de kruiden die je lekker vindt. Ik ben van mening dat linzensoep niet heel veel kruiden nodig heeft, maar dat komt omdat ik van de pure en volle smaak van linzen hou. Je zou er bijvoorbeeld ook naar kerriepoeder of extra komijn aan toe kunnen voegen, maar dit is allemaal persoonlijk natuurlijk.

Is dit je eerste keer linzensoep maken en eten thuis? Ben je fan? Dan adviseer ik je ook zeker andere variaties te proberen, zoals deze Turkse linzensoep. Echt héérlijk met een uitgeperst citroentje erover en lekker vers brood. JUM! Eerst de Irakese linzensoep proberen.

Irakese linzensoep

Irakese linzensoep

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el olie
  • 1/2 ui
  • 1 kop gewassen rode linzen
  • 750 ml gekookt water
  • 1 bouillon
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl gemalen koriander
  • 1/4 tl komijn

Instructies
 

  • Verhit 1 el olie in een pan en fruit hier een halve fijngesnipperde ui in
  • Voeg dan de linzen, 750 ml gekookt water en een bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook
  • Zodra de soep aan de kook is, doe je het vuur lager en doe je deksel op de pan. Laat het zachtjes doorkoken tot de linzen gaar zijn.
  • Zodra de linzen gaar zijn, voeg je de kruiden toe en laat je verder koken op een laag vuurtje voor zo'n 10 minuten. Als de soep te dik is, voeg je nog wat extra water toe
  • Serveer met een citroentje ernaast, gedroogde munt en rode peper erop en een stuk vers brood erbij
Trefwoord Gezond, irakees, irakese soep, linzensoep, Makkelijk, snel, soep, vegan, veganistisch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept