Gevulde auberginerolletjes

Gevulde auberginerolletjes
Spread the love

Aubergines, je kunt er zo veel mee. Je kunt ze poffen, vullen, rollen en nog veel meer dan dat. Ik geloof dat aubergines favoriet zijn bij veel mensen: ik heb in ieder geval tot nu toe nog niet meegemaakt dat iemand ze echt niet lekker vindt. En dat betekent veel goeds toch? Deze gevulde auberginerolletjes combineert het beste van de aubergine met de frisse vulling en de notige saus. Persoonlijk vind ik het ook nog heel leuk om ze te rollen en vullen, omdat ze er op de 1 of andere manier culinair uit zien haha.

De vulling bestaat uit een verrassend ingrediënt: bloemkoolrijst. Huh, bloemkoolrijst? Ja, het klinkt misschien niet zo fancy maar de smaak is, goed gekruid, zeker wél fancy. Ik vind het eigenlijk een ideale oplossing als je toch iets als couscous of rijst wil eten, maar het iets lichter aan wil doen. Bloemkoolrijst is in principe gewoon fijngemalen bloemkool die je dus ter vervanging van bijvoorbeeld rijst kunt gebruiken. De bloemkoolrijst die ik gebruikt heb is van de AH, deze dus. Natuurlijk kun je ook prima couscous of bulgur/rijst gebruiken voor deze gevulde auberginerolletjes, net zo lekker in combinatie met de gebruikte kruiden!

De tahinisaus voor over de aubergines kun je ook vervangen door een mayonaise saus als je niet zo’n van bent van tahini. Je kunt bijvoorbeeld een avocado-mayonaise sausje maken, lekker fris. Houd je juist van pittig? Dan is een sriracha mayonaise saus zoals deze ook een heel goed idee.

Gevulde auberginerolletjes

Gevulde auberginerolletjes

Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Ingrediënten
  

  • 1 grote aubergine in plakken van 1 cm
  • 1 el olie

Vulling

  • 2 koppen bloemkoolrijst
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1 el olie
  • 1/3 kop fijngesneden peterselie
  • 1/3 kop fijngesneden munt
  • 1/2 tl zout (of naar smaak)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 20 gram geroosterde pijnboompitten/amandelen

Tahinisaus

  • 2 el tahini
  • 2 el citroensap
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • snufje zout

Instructies
 

  • Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik en besmeer met olie. Besprenkel met zout en bak de plakken in de oven of onder de grill voor zo'n 10 minuten lang op 180 Celsius graden (keer halverwege om)
  • Verhit 1 el olie in de pan en voeg de knoflook en ui toe. Bak kort.
  • Voeg dan de bloemkoolrijst en een 1/2 tl zout toe en bak kort mee.
  • Voeg dan de peterselie en munt toe en bak mee tot de kruiden zijn geslonken.
  • Als laatste voeg je 1 el olijfolie en 1 el azijn toe en roer door de vulling heen. Voeg tenslotte de geroosterde noten toe en haal van het vuur af.
  • Maak de saus door 2 el tahini met 2 el citroensap, knoflook en zout te mengen
  • Vul de rolletjes zoals op de video met de vulling en top af met de saus. Doe er dan nog wat gesneden peterselie overheen (optioneel) en wat geroosterde nootjes/granaatappelpitjes.
Trefwoord aubergine, auberginerolletjes, Gezond, Makkelijk, vegan, veganistisch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *