Frisse limoen cheesecake

Frisse limoen cheesecake
Spread the love

Cheesecakes, je kunt me er voor wakker maken. Niet alle hoor! Vaak vind ik die je in restaurants of cafés kan bestellen niet lekker. Te zoet of te machtig… of gewoon geen lekkere smaakcombinatie. Daarom maak ik ze het liefst thuis. Fruitcheesecakes zijn favoriet, omdat ze lekker fris en zomers zijn. Ook ben ik heel erg fan van alle zoetigheid met limoen. Daarom dacht ik: hmmm, waarom niet een limoencheesecake maken?! En zo ging ik aan de slag en ontdekte ik dat dat inderdaad een héél goed idee is. Probeer deze frisse limoen cheesecake zelf eens uit en je zult begrijpen wat ik bedoel!

Het is een heel simpel recept, maar je moet wel even geduld hebben en de taartjes laten opstijven. Ik heb het trouwens in kleine vormpjes gemaakt, maar het is ook goed mogelijk om de taart in een 20 cm taartvorm te maken hoor. Voor de bodem heb ik deze digestive biscuits gebruikt en de roomkaas van Violife (vegan). De boter is van Flora en ik moet zeggen dat ik ontzettend blij ben dat al deze vegan opties er tegenwoordig zijn. Zo kunnen we nog steeds cheesecakes maken en er van genieten. De avocados proef je trouwens helemaal niet terug, maar geven de cheesecakes wel extra romigheid. Wil je het trouwens allemaal wat onbewerkter? Dan kun je er voor kiezen om een bodem van noten en dadels te maken zoals ze hier doen. Zal ik nog meer vertellen of is het nu tijd om deze frisse limoen cheesecake uit te proberen?

Frisse limoen cheesecake

Frisse limoen cheesecake

Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

Bodem

 • 150 gram digestive biscuits
 • 70 gram gesmolten boter

Vulling

 • 2 avocados, rijp
 • 400 gram creamcheese Violife (vegan)
 • 2/3 kop poedersuiker
 • sap van 4 limoenen
 • limoenschil van 2 limoenen

Instructies
 

 • Maak de bodem door de biscuits te verkruimelen en te mengen met de gesmolten boter. Leg even apart.
 • Maak de vulling door de avocado, roomkaas, limoensap- en schil en poedersuiker in een blender te mengen op hoge snelheid.
 • Neem muffin vormpjes of een taartvorm van 20 cm en vul met de bodem. Druk goed aan. Doe er de vulling overheen en erop de limoenschil.
 • Leg in de koelkast voor zeker 10 uur of in de vriezer voor 4 uur.
Trefwoord avocado, Makkelijk, roomkaas, vegan, veganistisch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept