Dillerijst met tuinbonen

Dillerijst met tuinbonen
Spread the love

Geweldige dillerijst met tuinbonen, of wil je weten hoe wij het in het Irakees noemen? Timan baghila. Hierbij mag je het alweer vergeten. Dit gerecht kent vele namen, want ook in de Afghaanse en Iraanse keuken zul je dit rijstgerecht terug kunnen vinden. 1 ding is zeker: smaakvol is het wel, no matter which keuken. De combinatie van dille en tuinbonen, tja, wat zal ik zeggen? Oorspronkelijk wordt voor deze dillerijst met tuinbonen een rijst met een lange korrel gebruikt, zoals bijvoorbeeld basmatirijst. Hierdoor wordt de rijst ‘luchtig’ en niet klef. Onze tip is dus om zeker basmatirijst te gebruiken!

Het is een aromatische rijst die ook nog eens zeer makkelijk te maken is. Net als bij de Mujaddara kook je de tuinbonen, dille en rijst allemaal in 1 pan. Dan is het eigenlijk gewoon een kwestie van je rijst goed in de gaten houden. Wil je een keertje variƫren? Dan kun je er voor kiezen om een deel van de rijst met saffraan te koken zoals dit recept dat doet.

Deze rijst is lekker met een yoghurtsaus of met een hete saus. Officieel wordt de rijst vaak gegeten met vlees of kip, maar ook dat hebben wij niet nodig voor deze aromatische rijst šŸ™‚

Dillerijst met tuinbonen

Dillerijst met tuinbonen

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 el olie
  • 500 gram gepelde tuinbonen
  • 2 koppen gewassen rijst
  • 4 koppen water
  • 70 gram dille
  • zout en peper

Instructies
 

  • Pel de tuinbonen.
  • Verhit 2 el olie in een pan.
  • Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak kort.
  • Voeg de tuinbonen toe en bak mee.
  • Voeg de gewassen rijst toe en bak mee.
  • Voeg er dan 4 koppen water aan toe en een handje dille. Breng het aan de kook en voeg er dan de rest van de dille aan toe.
  • Zet de pan op laag vuur met deksel en laat koken voor ongeveer 25 minuten tot een halfuur, tot de rijst gaar en droog is.
Trefwoord afghaans, dille, Gezond, iraans, Makkelijk, rijst


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *