Creamy avocado pasta

Creamy avocado pasta
Spread the love

Pasta, wie houdt er niet van? Ik (Yuser) vond kaas wel echt een must boven mijn pasta en het was best pijnlijk om kaas te verlaten. Tot ik edelgistvlokken ontdekte. Ik vond deze gekke vlokjes er altijd heel suf uit zien, maar de smaak is echt heel lekker vind ik. Het heeft een beetje iets weg van kaas, maar ook veel meer dan dat. In combinatie met avocado en pasta krijg je echt een beetje een mac and cheese idee, maar dan vegan. Eet smakelijk met deze heerlijke creamy avocado pasta.

Het is een heel makkelijk recept waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Zo zie je maar weer wat je met een aantal simpele ingrediënten kan bereiken. Om de avocado saus iets dikker te maken, heb ik een andere basissaus met bloem gemaakt maar dit is geen must. Je kunt het namelijk ook prima met alleen maar de avocadosaus doen.

Goed, op naar het volgende punt: wat zijn edelgistvlokken nou weer en waar koop je ze? Het is een veelgebruikt product door veganisten, maar ik kan me voorstellen dat je je geen raad weet met dit ingrediënt. Edelgist is een inactieve gist. De gist wordt na verhitting gedroogd waardoor er vlokken ontstaan. Edelgistvlokken zijn niet moeders mooiste, maar de smaak is het het zeker waard. Je hebt er heel veel, maar persoonlijk vind ik die van Holland & Barrett het lekkerst. Zie hier welke ik bedoel. Naast dat ze superlekker zijn, zijn ze ook nog eens heel gezond. Edelgistvlokken zijn rijk aan vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Deze B-vitamines dragen bij aan het versterken van de weerstand en staan er bekend om vermoeidheid tegen te gaan. Win-win, toch?

Deze creamy avocado pasta, daar hebben we elke dag wel tijd voor!

Pasta

Creamy avocado pasta

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Avocadosaus

  • 1 rijpe avocado
  • 3 el edelgistvlokken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl rode peper
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 kop basilicumblaadjes
  • 1/2 kop amandelmelk
  • 1 uitgeperste citroen

Basissaus

  • 2 el olie
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el bloem
  • 1 kop amandelmelk

Garnering

  • cherrytomaat
  • pijnboompitten

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen
  • Maak eerst de avocadosaus met de ingrediënten voor deze saus (blend goed tot het mengsel egaal is)
  • Maak dan de basissaus door olie te verhitten. Bak hier 3 tenen knoflook in, voeg de bloem toe en voeg beetje bij beetje de amandelmelk toe. Blijf roeren tot het mengsel ingedikt is
  • Haal de basissaus van het vuur en voeg er de avocadosaus aan toe en meng goed
  • Meng alles goed met de gekookte pasta en top af met de tomaten en pijnboompitten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *