Cauliflower wings

Cauliflower wings
Spread the love

Zahra en ik (Yuser) zijn beide groot liefhebbers van groenten in al zijn vormen. Wij vinden niet perse dat groenten extra mooi opgemaakt moeten worden om het te eten. Mijn maaltijd is niet compleet zonder een grote hoeveelheid gebakken/gegrilde/gestoomde groenten en ik raak er eigenlijk ook niet snel op uitgekeken. Wel vind ik variatie belangrijk en dat is waarom ik dit een heel geslaagd recept vind. Ik ken veel mensen die bloemkool saai vinden, de geur verafschuwen en deze groente simpelweg vermijden. Ik kan je vertellen, dat is verleden tijd met dit recept voor cauliflower wings. Dit recept laat het beste van de bloemkool naar voren komen: namelijk de bite ervan. Wentel de bloemkool, dip het in de saus en je zult de grootste bloemkoolhater weten te overtuigen van de heerlijkheid van bloemkool.

De truc van deze Cauliflower wings is het jasje van de bloemkool. Dit zorgt er voor dat de bloemkool extra bite heeft en ook combineert het ‘jasje’ heel goed met de umami saus. Het is eigenlijk een hele simpele saus en lijkt erg op teriyaki saus. Voor het jasje van de bloemkool heb ik kikkererwtenmeel gebruikt, maar elke andere meel voldoet. Zelfgemaakte paneermeel vind ik persoonlijk lekkerder dan gekochte, maar je moet net maar oud brood in huis hebben. Dit kun je namelijk verkruimelen en dan heb je eigenlijk al je paneermeel! De sojasaus die ik heb gebruikt bevat een lager zoutgehalte. Ook dit vind ik lekkerder, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Hier zie je welke sojasaus ik altijd gebruik.

Verder is het een heel makkelijk recept. Gelijk aan de slag dus!

Cauliflower wings

Cauliflower wings

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool ongeveer 400 gram
  • 30 gram (kikkererwten)meel naar keuze
  • 1/2 kop water
  • 40 gram paneermeel

Saus

  • 2 el sojasaus
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 e, sesamolie
  • 0,5 tl gember
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl rode peper
  • 1 el azijn
  • 1/2 kop water
  • 1 el maïzena opgelost in 1 el water

Toppings

  • sesam
  • bosui

Instructies
 

  • Meng eerst de meel met het water om het voor het 'jasje' te gebruiken
  • Breek een halve bloemkool in kleine roosjes
  • Wentel de roosjes in het meel-water mengsel en daarna in paneermeel
  • Bak de roosjes in de oven op 200 graden Celsius voor ongeveer 15-20 minuten
  • Bereid ondertussen de saus: meng alle ingrediënten behalve de maïnzena. Roer goed en doe er dan de maïzena bij. Doe de saus in de pan en laat het, al roerend, op laag vuur koken en indikken voor zo;n 5-10 minuten
  • Zodra de roosjes gebakken zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen. Bedek de roosjes met de saus en top af met de bosui en de sesam.
Trefwoord bloemkool, borrelhapjes, cauliflower wings, Gezond, knapperig, Makkelijk, snack


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *