Auberginebootjes

Auberginebootjes
Spread the love

De reis gaat naar een héél easy gerecht, namelijk onze auberginebootjes. Dit gerecht is groenten op groenten op groenten, maar dan anders. Wie zei ook alweer dat groenten saai zijn? Smaakloos? Nah, echt niet hoor.

Zoals je hebt gemerkt, zijn we héél erg fan van aubergine. Dat is eigenlijk niet zo gek, omdat het een groente is die veel wordt gebruikt in de Irakese keuken. Mijn ouders (Yuser) vertelden mij dat er op een gegeven moment een overschot aan aubergines was in Irak toen er niet zo’n groot aanbod aan voedsel was. Dit heeft er voor gezorgd dat mijn moeder creatief werd met aubergines, al heb je voor deze geweldige groenten niet heel veel creativiteit nodig. Deze auberginebootjes zijn een variatie op vele gerechten met aubergines en wij vinden het een héél geslaagd idee, omdat je de ingrediënten hoogstwaarschijnlijk al wel in huis hebt.

Naast het feit dat het een makkelijk gerecht is, ziet het er ook nog eens spectaculair uit. Deze auberginebootjes zijn een variatie op vele gerechten met aubergines en wij vinden het een héél geslaagd idee, omdat je de ingrediënten hoogstwaarschijnlijk al wel in huis hebt. Vind je het net zo’n geslaagd idee als ons? Probeer dan ook eens deze Fatteh uit.

Gevulde auberginebootjes

Auberginebootjes

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • snufje peper en zout

Het groentenmengsel

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 2 tomaten
  • handje peterselie
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 gele paprika
  • snufje peper en zout

Saus

  • 300 gram (plantaardige) yoghurt
  • 2 el tahini
  • 1 knoflookteen geperst
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snij de aubergines in de lengte door het midden en maak inkepingen in de aubergines
  • Leg ze op een bakplaat en doe er 2 el olie over, samen met een snufje peper en zout. Bak de aubergines op 200 graden Celsius voor circa 20 minuten op hetelucht + grilstand
  • Bereid ondertussen het groentemengsel. Bak eerst de ui glazig, voeg er dan de paprika's aan toe, de tomaten, de courgette, knoflook, rode peper en kruiden. Bak tot de groenten zacht worden. Om dit proces te versnellen, kun je een deksel op de pan doen en de groenten op zacht vuur laten pruttelen. Doe er op het laatst nog de peterselie bij
  • Maak de saus met de overige ingrediënten
  • Haal de aubergines uit de oven, top af met het mengsel, de saus, peterselie en eventueel pitjes
Trefwoord Gezond, Groenten, mediterraans, simpel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *