Aubergine stoof

Aubergine stoof
Spread the love

Aubergine stoof. Ook word het wel eens Maghmour of Libanese Moussaka genoemd. Hoe je het ook wil noemen, dit gerecht is echt een waanzinnig simpel gerechtje voor de herfst! Het geeft een heel huiselijk gevoel, combineert het mooie van de tomaat en aubergine en is ook nog eens heel gezond. Ik zeg maken, deze aubergine stoof.

Aubergines zijn erg veelzijdig en zo heb je ook meerdere opties voor dit gerecht. Het makkelijkste is om alles in 1 pan te bereiden en het te laten sudderen. Als je nog meer uit dit gerecht wil halen is het nog lekkerder om de aubergine eerst in de oven te grillen en dan toe te voegen aan je gerechtje. Het kan allemaal! De aubergine stoof is heel licht, dus om het wat meer vulling te geven en om de voedingswaarde op te pimpen worden er kikkererwten aan toegevoegd. Kikkererwten combineren lekker met aubergines, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld linzen toe te voegen. Voor het idee kun je eens een kijkje nemen op deze website voor het recept.

Dit gerechtje is super lekker met wat rijst er naast. Al eens gehoord van zwarte rijst of wilde rijst? Deze rijstsoorten hebben een lekkere bite en een nootachtige smaak en dat is heel lekker met het ‘zachte’ van de auberginestoof. Echter vergen deze rijstsoorten meer aandacht en kooktijd. Hoe deze rijst op zijn lekkerst wordt, komen we nog op terug. Voor nu verwijs ik je graag naar dit recept. Echt het proberen waard.

Aubergine stoof

Aubergine stoof

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 grote aubergine in blokjes gesneden
  • 1 el olie
  • peper en zout
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene peper/Spaanse peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 kleine tomaten ontveld
  • 1 kop water
  • 1 kop gekookte kikkererwten
  • 1 tl sumac
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el granaatappelsiroop

Instructies
 

  • Bak de gesneden aubergine in 1 el olie tot goudbruin. Voeg wat zout toe zodat de aubergine wat vocht verliest. Haal dan de aubergine uit de pan.
  • Neem 1 ui en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan 2 knoflooktenen toe. en 1 klein pepertje.
  • Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe en bak even door. Doe dan de aubergine terug in de pan en voeg 1 kop water toe.
  • Voeg dan de gekookte kikkererwten toe, samen met de kruiden. Als laatst voeg je de granaatappelsiroop toe en roer je het even door.
  • Breng het geheel aan de kook en zodra dit het geval is doe je de pan op laag vuur met de deksel er op en laat je het sudderen voor ongeveer 20 minuten tot het iets is ingedikt. Lekker met rijst!
Trefwoord aubergine, Gezond, kokosrijst, Makkelijk, snel, stoofgerecht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *