Arabische Tortilla Bowl

Arabische Tortilla Bowl
Spread the love

Heb je je ooit afgevraagd hoe ze nou eigenlijk die taco schelpen maken? Nou, echt heel easy kwamen wij achter! Men neme een (mais)tortilla en bakt het tot knapperig in de oven. De welbekende taco schelpen hebben mij geïnspireerd. Hier moet ik iets mee, vond ik! Dat leidde tot een tortilla bowl gevuld met fatteh. Fatteh hebben wij al eerder gemaakt met aubergine, maar ditmaal is het een fatteh van bloemkool. Fatteh is een Midden-Oosters gerecht waarbij je knapperig brood, kikkererwten, aubergine/bloemkool en een saus stapelt. In plaats van de kleine pita stukjes die ze normaal gebruiken in de fatteh, hebben wij de tortilla bowl gebruikt. Leuk om te maken en eens wat anders, deze Arabische Tortilla bowl.

Je hebt er niet veel voor nodig, deze tortilla bowl. De bowl zelf maak je door een tortilla aan beide kanten in te smeren met olie en in een bakvorm te duwen. Zorg er wel voor dat je de tortilla goed tegen de zijkanten van de bakvorm drukt, zodat er echt een kommetje ontstaat die je na het bakken goed kan vullen. Dit kommetje bak je dan in de oven voor circa een kwartier. Hou het wel goed in de gaten, want voor je het weet is je kommetje goudbruin. De fatteh vulling bestaat uit gekookte kikkererwten, geroosterde bloemkool en een yoghurt-tahin saus. Uiteraard kun je het ook vullen met aubergine fatteh. Zie hier ons recept voor de aubergine variant.

Voor deze Arabische tortilla bowl raden we je aan vooral creatief te zijn. Je kunt de bowl eigenlijk vullen met alles wat je lekker vindt, zoals wij eigenlijk ook gedaan hebben. Het recept is trouwens goed voor 2 tortilla bowls. Wij laten in het filmpje zien hoe je zo’n bowl maakt.

Arabische tortilla bowl

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 tortilla's + olie voor het ins,erem
  • 1/2 bloemkool
  • 2 el olie
  • peper en zout
  • 1 kop gekookte kikkererwten
  • handje peterselie
  • handje pijnbompitten/geroosterde amandelen

Tahini saus

  • 250 gram (plantaardige) yoghut
  • 2 el tahini
  • peper en zout naar smaak
  • sap van een halve citroen
  • 1 teen knoflook

Instructies
 

Smeer de tortilla's in met olie aan beide kanten en druk ze in een bakvorm. Bak ze tot goudbruin en knapperig voor 15 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

  • Neem bloemkoolroosjes van een halve bloemkool en besprenkel met 2 el olie, peper en zout. Bak op 200 graden in de oven voor 15 minuten (kan tegelijk met de tortilla bowl)
  • Maak de tahini saus met de ingrediënten
  • Neem de tortillabowls uit de oven en laat even afkoelen. Vul met de gekookte kikkererwten, de bloemkoolroosjes, doe er de tahinisaus overheen en vervolgens nog wat peterselie en pijnboompitten/geroosterde amandelen
Trefwoord bloemkool, fatteh, Gezond, Makkelijk, taco, vegan, veganistisch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *