Arabische Bowl

Arabische Bowl
Spread the love

Ook wij kunnen natuurlijk niet achterblijven met onze eigen ‘Bowl’. Tegenwoordig is er een overdosis aan bowls: Poke Bowl, Buddha Bowl, Burrito Bowl. Stuk voor stuk lekker en wij zijn groot fan van de Poke Bowl. Om onze eigen bowl zijn identiteit te geven, hebben wij de Arabische bowl gemaakt. Dat komt door de gebruikte groenten, kruiden, dressing en de kikkererwten. Deze Midden-Oosterse bowl introduceert de Midden-Oosterse smaken op een moderne en fusion manier.

Het is eigenlijk een gerecht made from scratch, omdat het vooral een combinatie is van goed bij elkaar passende ingrediënten. Wat deze bowl echt top maakt, is de dressing. Dat is een hele goede uitvinding geweest. Het is op basis van tahini, maar de tahini in combinatie met sojasaus, honing en mayonaise is ongekend. Kies je favoriete groenten, want daar ben je uiteraard vrij in. Om onze greens een Midden-Oosterse touch te geven, hebben we de spinazie gemengd met sumac, granaatappelsiroop en pitjes. Lees hier wat sumac is. Deze combinatie is trouwens ook goud waard en wordt veel gebruikt als vulling voor deegwaren.

Deze Arabische bowl is ideaal voor als je snel wat gezonds op tafel wil toveren zonder in herhaling te vallen. Wij vinden het eten van bowls trouwens ook gewoon leuk: een hapje van dit en een hapje van dat, haha!

Midden-Oosterse Bowl

Arabische Bowl

Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Voor de gegrilde groenten

  • 1 aubergine in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 1/3 flespompoen in plakjes
  • 20 sperziebonen steeltje eraf
  • 5/6 champignons
  • 5 wortels in de lengte gesneden
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kerrie
  • 1/2 tl zwarte peper
  • snufje nootmuskaat

Overige ingrediënten voor de bowl

  • 1 gekookte biet in plakken
  • 1/2 avocado in plakken
  • 250 gram spinazie optioneel: sumac, granaatappelsiroop en pitjes er doorheen
  • 1 kop gekookte kikkererwten
  • 1,5 koppen gekookte quinoa met citroensap en zwarte peper erdoorheen
  • handje peterselie

Dressing

  • 1 el tahini
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl ahornsiroop/agave
  • 1/2 tl knoflookpoeder of 1 teen verse knoflook
  • 1 el mayonaise

Instructies
 

  • Meng de groenten met de kruiden en olie en gril in de oven
  • Bereid de overige ingrediënten voor door ze te snijden
  • Maak de saus van de ingrediënten onder het kopje dressing
  • Maak je bowl op met alle ingrediënten en eindig met de saus en eventueel een handje peterselie/koriander/pitjes
Trefwoord arabisch, bowl, Gezond, Makkelijk, snel, zomers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *